Los Glaciares National Park
Arie noemde het geen vakantie maar een strafkamp en het begint er steeds meer op te lijken, vanochtend was het weer 5 uur toen die wekker afliep. Om kwart over zeven heeft een bus ons opgehaald om naar de boot te gaan. Vandaag stond op het programma een boottocht over het Lago Argentina, met onder andere de Upsala- en de Moreno-gletsjer.
De bus bracht ons naar Puerto Bandera waar de catamaran klaar lag. We kregen een plaats op het 2e dek vooraan het schip met een schitterend uitzicht. Het schip vertrok om 10.00 uur richting het noorden naar Punta Avellaneda. Als de eerste ijsbergen in zicht komen, ben je dicht bij de Upsalagletsjer. Dit is één van de grootste gletsjers van het hele N.P., met ijsmuren van soms wel meer dan 100 meter hoog. Veiligheidshalve kon het schip niet dichterbij komen (vanwege de enorme brokken afgevallen ijs) maar hield een afstand van 3 kilometer. Bij de Perito Morenogletsjer, die we gisteren vanaf land hadden bekeken, konden we tot op 300 meter komen. We zagen daar een groot stuk ijs afbreken maar waren duidelijk te laat om er foto's van te maken. Ook bij de derde gletsjer kwamen we tot ongeveer 300 meter afstand.
Het weer was prachtig: veel zon en een goede temperatuur. Alleen de wind blijft, met nameals er gevaren werd is het koud en soms nat (wij bleven droog maar je zag ‘helden' lopen die voorop de boot stonden).
Vandaag hebben we net als gisteren vlees gegeten, met natuurlijk een flesje water.
Gisteren was het gegrild lamsvlees dat boven een houtvuur werd bereid. Vandaag was het rundvlees. Beide dagen smaakte het verrukkelijk.Argentinië kent net als Chili vele terrasjes waar wij natuurlijk niet komen
,maar het ziet er wel gezellig uit (als de zon tenminste wil meewerken).De dag van aankomst in El Calefate was het een uitermate warme dag; iedereen liep er relaxed bij en de terraseigenaren deden goede zaken. Rond 9 uur 's avonds was het nog zo licht dat wij nog even een ommetje hebben gemaakt. Ons hotel ligt een blok verwijderd van de hoofdstraat. We sloten deze dag af met een drankje. Je zag nog van alles voorbij flaneren (het was rond 10.00 uur). Qua outfit (kleding) lijkt het verder wel zoals in een grote Nederlandse stad, en natuurlijk heel veel sportievelingen (te zien aan hun kleding).
Morgen wordt het weer een reisdag. Daarna houden we een lange tijd stilte, want dan zitten we op een schip zonder computercontact (zohebben we vernomen).
Let op je pleisters en succes aan boord we zien het wel weer als jullie weer in de bewoonde wereld zijn.
Goede vaart en mooi rustig weer gewenst.
Ben nog niet gewond, heb nog geen pleisters nodig gehad (en hoef niet van het roken af).
Als er morgen nog iets te melden is, dan doen we dat.