F-J-in-zd-Amerika.reismee.nl

Argentinië: El Calefate

Vandaag vroeg uit de veren. Om vijf uur werd er netjes op onze deur geklopt (dit voor het geval onze wekkers zouden verzaken). Volledig gepakt en gezakt (en ontbeten) stonden we om half zeven klaar om opgehaald te worden. Het busje kwam een kwartier te laat. (Ongebruikelijk gezien onze vorige Chileense ervaringen, maar we zitten nu ook in Patagonië.)

Bij het busstation aangekomen werd het een rommeltje; onze transferafhandeling (niet dooronze organisatie of vertegenwoordiger) heeft ons en onze bagage uitgeladen en vertrok even later spoorslags. Bij de transfer zouden we vouchers krijgen, maar we werden naar het kantoor verwezen. In tegenstelling tot het Amerikaanse echtpaar dat ook in het busje zat hadden wij geen boekingsbewijs. We konden instappen, maar er volgden nog verschillende momenten van onenigheid tussen de man van het kantoortje en de man in de bus. We mochten blijven zitten en de bus kon vertrekken.

Na een half uurtje rijden kwamen we bij de grensovergang ‘Cancha Carrera' en moesten we de bus uit voor de eerste Chileense paspoortafhandeling en een kwartier later weer hetzelfde maar dan bij de Argentijnen. Vanaf dit punt werd in één keer doorgereden naar het busstation van El Calafate, waar we (naar later bleek) een half uur eerder aankwamen dan gebruikelijk is. Tijdens de busreis hebben we niet veel gezien. Iedereen lag te slapen. Niet zo verwonderlijk, gezien het vroege tijdstip van vertrek.

In El Calefate moesten we dus wachten op ons transport naar het hotel. Bij aankomst in onze accommodatie hebben we onze spullen in de kamer gezet en zijn gaan lunchen. Ook hebben we geld uit de ATM gehaald en zijn doorgewandeld naar de lagune. Hier hebben we weer onverwacht flamingo's en ander vogels gezien.

Rond vijf uur kwamen we terug in ons hotel. We waren gebroken. De zon scheen vandaag weer volop, maar bij de lagune waaide er een stevig briesje.

We zitten nu in het gletsjergebied en hebben de foto boven onze weblog aangepast. Morgen gaan we het zien.

Arie

Ik dacht dat jullie op vakantie waren?
Gezien het feit dat jullie wekker zo vroeg staat lijkt het wel een strafkamp :).
Maar het is wel mooi dat jullie zoveel zien.
Succes en geniet dan kunnen we ook misschien nog wel een presentatie krijgen van Frans en gelijk een vergadering aan koppelen.

Groet van Arie en je vastgoed collega's.

Frans

Soms is het een noodzakelijk kwaad om zo vroeg op te staan (vanwege verplaatsing)!