F-J-in-zd-Amerika.reismee.nl

zondag 9 januari, Santiago

Na een vertraagde vlucht uit Amsterdam moesten we in Parijs rennen om ons vliegtuig naar Santiago de Chili te halen. Gelukkig stond een dame van Air France ons bij de gate op te wachten om ons voor te gaan van gate F naar E. In 35 minuten hadden we het anders nooit zelfstandig gehaald, want Charles de Gaulle is onbekend terrein voor ons. De vluchten zijn verder voorspoedig verlopen en zelfs de koffers zijn gelukkig meegekomen. Hebben zowaar redelijk geslapen.

Bij het vliegveld stond een busje ons al op te wachten voor transfer naar ons hotel.

Eindelijk is onze vakantie begonnen. Met een drankje op het terras zijn we even bijgekomen, want onze kamer was nog niet gereed. Hebben eventjes geslapen, daarna water gekocht. De avond hebben we afgesloten met een maaltijd op het hotelterras.

Na een hele goede nachtrust èn een goed ontbijt zijn we op deze zondag aan onze trektocht begonnen. Met de metro naar station Baquedano, om van daaruit verder te lopen naar het punt om met de kabeltram naar de top van 'Cerro de San Cristóbal' te gaan. We waren blij dat we dit 's morgens deden, want om 10.15 uur was het al aardig warm op deze heuvel. Een groot peloton fietsers (veelal bezweet en uitgeput) was al neergestreken na een vermoeide klim van bijna 300 meter. Vervolgens zijn we verder gelopen naar het presidentieel paleis, het Plaza de Armas, de 'Catedral' en het Mercado Central. Dit is een overdekte vismarkt met visrestaurants. Vermoeid hebben we toen maar de 'Turistik'bus genomen voor een tour langs alle bezienswaardigheden van Santiago.

Rond half 6 kwamen we terug in ons hotel. De dagtemperatuur was 32 graden.

Willier Izoard

hi folks,
goed dat het zo lekker begonnen is, maar ik mis nog wat foto's om een betere voorstelling te maken en lekker dat de weblog werkt!.
gegroet,

Arie Stoppelenburg

Ik mis wel de foto van dat drankje op het terras !
Maar wel fijn dat je koffers er ook waren.
Geniet maar lekker van dat warme weer straks is het wel anders.